Slaapkamer Tips Duurzaam Hamminga Installatieservice

Duurzaam wonen: Tips voor de slaapkamer

Geloof het of niet: maar de meeste tijd brengen we door in de slaapkamer. Overdag zijn we op het werk, in de avond in de woonkamer en vervolgens gemiddeld 7 tot 9 uur in de slaapkamer. Het is daarom belangrijk om extra aandacht aan deze kamer te schenken. Welke materialen kunt u het beste gebruiken en hoe houdt u het zo schoon en gezond mogelijk?

Rustplek

Om aan alle hectiek te ontsnappen gaan we in de avond rustig op bed. Het lichaam kan ontspannen: zowel lichamelijk als geestelijk herstellen. De slaapkamer is eigenlijk ook de enige ruimte waar je echt tot rust kunt komen.

Duurzaam wonen in de slaapkamer? Hier heeft u 4 tips!

Er zijn diverse mogelijkheden om het binnenklimaat van uw slaapkamer te verbeteren. Uw bed, matras en dekbed zijn enkele producten die tegenwoordig in veel duurzame varianten verkrijgbaar zijn. Ook de vloer en de verf op de muur kunnen erg milieuvriendelijk. De volgende regel geldt in de meeste slaapkamers: hoe natuurlijker de omgeving, hoe lekkerder u slaapt!

  • Zet de verwarming tijdig omlaag alvorens u naar bed gaat of de kamer verlaat;
  • Kies voor een duurzaam geproduceerd bed of boxsping. De voorkeur gaat uit naar latex, wol en hout;
  • Slaap bij voorkeur met het raam (gedeeltelijk) open;
  • Koop lakens, moltons en overtreksets bij voorkeur van biologisch katoen of linnen.

Met deze tips zult u ongetwijfeld een goede nachtrust hebben! Lees meer over onze diensten om meer geld binnenshuis te besparen.

2 Commentaren

  • Julio

    Bedankt voor de tips! Ik zal vanavond vast heerlijk slapen!

  • Schrijf een commentaar