Groene Stroom Hamminga Installatieservice

Duurzaam wonen: Groene stroom

Een duurzaam huis kan niet zonder groene stroom. Groene stroom wordt namelijk opgewekt door onder andere windmolens, zonnepanelen of biomassa- en waterkrachtcentrales. Er is veel minder, of soms helemaal geen, CO2 uitstoot in vergelijking tot grijze stroom. Groene stroom heeft daarom nauwelijks tot geen negatief effect op het klimaat.

Verschil tussen groene en grijze stroom

De elektriciteit die uit het stopcontact komt, is natuurlijk precies hetzelfde. Echter, is de opwekking van het stroom wel erg verschillend. De grijze stroom wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen (waaronder gas en steenkool) en kernenergie. De groene, duurzame stroom wordt puur uitgewerkt uit duurzame bronnen.

Energiemaatschappijen

Vrijwel alle energiemaatschappijen bieden tegenwoordig groene stroom aan. Zij verkrijgen dat door groencertificaten of door zelf groene stroom te produceren. De certificaten zijn verplicht als men het niet zelf opwekt. Dit is een waarborg van het bedrijf naar de consument dat het daadwerkelijk om duurzame energie gaat. De overheid controleert hier bovendien scherp op. Energiemaatschappijen riskeren hoge boetes als deze certificaten niet in orde zijn.

De kosten van groene stroom

Tegenwoordig verschilt de prijs tussen duurzame stroom en grijze stroom nog maar nauwelijks. Het is daarom een kleine moeite om daadwerkelijk over te stappen op groene energie.

Nederlander groener

Als u kiest voor duurzame stroom, wordt Nederland weer een stukje groener. Het streven is daarom ook dat elke Nederlander straks kiest voor groene stroom. Nederland is dan weer een stukje groener! U draagt dan bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Aanbieders

Zoals gezegd bieden vrijwel alle energiemaatschappijen deze duurzame stroom aan. Wel is het verstandig om goed na te gaan of de energiemaatschappijen nog investeren in fossiele brandstoffen. Zij kunnen natuurlijk wel duurzame stroom aanbieden, maar dat zegt nog niets over hun totaalaanbod.

6 Commentaren

 • Marieke Vugt

  Leuke afbeelding hoor hihihi

 • Heiko

  Leuk artikel, maar zonnepanelen zijn ook wel een aanrader!

  • admin

   Klopt, Heiko. Dat is natuurlijk helemaal mooi. Dan moet de zon nog wel een beetje schijnen 😉

 • Rafael

  Handige tips

 • buy tadalafil 40 mg

  buy tadalafil 40 mg

  Duurzaam wonen: Groene stroom – Hamminga Installatieservice

 • Schrijf een commentaar